nov
14
2011

Fixed bei Magna

Sneglade just på klockan, och ser att det är den 14e November idag. Det betyder att det för exakt 9 månader sen var första jobbdagen utomlands, måndagen den 14 februari. Eller ja, det var första praktik-dagen, men det är samma jobb som jag har nu, typ. Den 12e februari landade jag och Nicklas i München, och det var första dagen jag bodde utomlands på heltid. Det är alltså 9 månader sen. Om någon hade frågat mig för 9 och en halv månad sen om jag var intresserad av att flytta utomlands, så hade jag skrattande förklarat för vederbörande att jag inte alls har några såna planer, tanken har inte ens funderat på att dyka upp i mitt huvud. Det fanns inte på kartan. Men nu sitter jag här, på Mcdonalds, i Graz, Österrike, och surfar på deras gratis internet (mitt internet i lägenheten har inte dykt upp ännu), och har för ett par veckor sedan påbörjat mitt tillsvidare-kontrakt. Förra veckan var jag med på ett vecko-möte, och nån frågade varför jag var där, för bara folk som jobbar fast är med på de mötena. Chefen svarade ”Björn ist fixed bei Magna”, alltså, Björn är fast anställd på Magna. Att höra det från chefen var lite lustigt. Jag är heltidsanställd på ett företag jag aldrig hört talas om innan jag började här, i ett land som jag inte kunde någonting om när jag landade här. Men nu sitter jag här, och gud vet hur länge jag blir kvar, eller vad framtiden har i kikaren.

Skrivet av i Funderingar |

2 Kommentarer »

  • nemo skriver:

    Anmäler mig som intresserad läsare av dina funderingar.Björn is fixed bei Magna låter ju bra ur munnen på en chef eller?
    Hoppas plussen överväger minusen i det nya landet

  • Emelie skriver:

    Du skriver så bra! Alltid kul att läsa när du bestämmer dig för att knacka ner något. Livet blir aldrig som man tänkt sig, men fan, du måste ju vara grymt mycket bättre på tyska än vad jag är nu. Ska försöka hjälpa dig med bilden, du får hojta till när du ser mig online!

    Ha det fint!


Björns hemsida 2010 | Tema: Aeros 2.0 delvis av TheBuckmaker.com