CV

Mina mål

Jag hoppas få jobba som 3D-visualiserare och fortsätta förbättra mina förmågor genom att jobba med utmanande projekt, och se dem utvecklas från början till slut. Att få jobba i grupp och tillsammans arbeta mot vårt gemensamma mål där jag får användning för mina kunskaper och förmågor.

Främsta kompetenser/Profil

Folk betraktar mig som en social och trevlig person, med gott humör. Att få utvecklas och lära mig nya saker är viktigt för mig. Uppgifter som är utmanande motiverar mig mest, eftersom jag då känner att jag får ut något av arbetet jag gör. Jag tycker om problemlösning och försöker att se vägar runt problemen, istället för att se dem som hinder.

Utbildning

Computer Graphics Design, 400 YH-poäng, 2012-2014

Yrkeshögskolan Göteborg.
Vi lär oss att modellera, materialsätta, ljussätta och annat för att göra så ett digitalt 3D-objekt ser verkligt ut. Vi lär oss även efterbearbetning av 3D-modellerna, så att bilderna uttrycker den känsla vi vill åt.

Designteknik, 80p, 2009-2011

Yrkeshögskolan Göteborg.
Lär ut verktyg och tekniker för hur man tillsammans med en designer modellerar objekt i 3D, utefter t.ex. en skiss eller ritning. Vi lär oss viss A-klass-modellering, men mestadels konceptmodellering i en rad olika program som t.ex. Autodesk Alias, Catia, etc.

Digitala media för lärande och underhållning, 120p, 2006-2009

Högskolan Väst, Trollhättan.
Ett brett program innehållande kurser i bland annat media, pedagogik och psykologi. T.ex. läste vi 3D-grafik, kognition, systemering.

Jag praktiserade under ca 5 månader på ett företag som gör dataspel som används inom sjukvården för att rehabilitera t.ex. motoriska nedsättningar hos strokepatienter.

Mediaprogrammet, 3 år, 2000-2003

Munkebäcksgymnasiet.
Inriktning rörlig bild och filmproduktion. Vi läste främst ämnen kring film, såsom filmkunskap, manus, storyboards, kamerakunskap, osv.

Yrkeserfarenheter

Junior Alias modeller, 2011 – 2012
Jag jobbade som 3D-modellör på designstudion hos ett bilföretag. Jag jobbade tätt tillsammans med beställare, designers, ingenjörer, etc, och jag tog fram 3D-modeller både för utvärdering av design, men också modeller för direkt tillverkning. Jag jobbade främst i Autodesk Alias.

Badvakt, 2006 – 2009
Ett extrajobb på en simhall. I jobbet ingår kundkontakt, övervakning av simhallen, städning, åtgärder vid olycka, etc.

Ordermottagare, 2009
På McDonalds, jobbet innebär att man tar emot varor, och ställer in detta i rätt lager. Detta var mycket fysiskt krävande. Jobbet lärde mig att tåla stress och tunga lyft.

Praktik

Konceptmodellör. Feb-Jun 2011
Technicon, München/Graz

Ett konsultföretag som jobbar bland annat med design inom BMW-group. Jag arbetade som konceptmodellör på deras designkontor i München under ca 2 månader, och resten av tiden spenderade jag på ett större bilföretag i Graz, Österrike, där jag jobbade med konceptmodeller av både exteriörer och interiörer till kommande bilmodeller. Jag jobbade främst i Autodesk Alias. Detta företag anställde mig efter praktiken.

Konceptmodellör. 9 veckor hösten 2010
Scania, Södertälje

Ett företag som främst designar och tillverkar bussar och lastbilar. Jag praktiserade på designavdelningen där jag jobbade i nära samarbete med designers. Det var främst interiörer jag jobbade med, men även vissa exteriöra detaljer. Jag jobbade främst i Alias och Photoshop.

Datorkunskaper

3D-modelleringsprogram: Autodesk Alias, 3D Studio Max, Blender.

Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint,

Bildbehandling: Photoshop.

Språk

Svenska, modersmål.

Engelska, flytande.

Tyska, Samtalsnivå.

Fritidsintressen

Jag fotograferar mycket. Helst naturbilder eller stadsmiljöer. Ett annat stort intresse är 3D, på fritiden 3D-modellerar jag i programmet Blender eller i något av skolans 3D-modelleringsprogram.

Jag har även ett brinnande filmintresse som tar sig uttryck i att jag tittar mycket på film och läser om filmhistoria och filmkunskap.

Körkort

B.

Militärtjänst

Jag gjorde lumpen som bevakningssoldat på K3 i Karlsborg under 10 månader från augusti 2003 till maj 2004.

Skrivet av sep 25,2010 in: |

Björns hemsida 2010 | Tema: Aeros 2.0 delvis av TheBuckmaker.com