mar
01
2010

Vårdcentralen 2

Januari 05, 2010 12:12:18
Var på vårdcentralen idag igen, kl 8 i morse var jag där. Det gick mycket bättre den här gången eftersom läkaren jag träffade faktiskt tog sig tid att prata med mig.
Hans teori om vad det är för konstiga grejer jag har på handlederna var att det är nån typ av metallallergi som jag har fått från mitt armbandsur. Jag tyckte det verkade konstigt eftersom jag har utslag även på den handled som jag aldrig har haft en klocka på. Men enligt läkaren så kan sådan metall-hudutslag ploppa upp även på andra delar av kroppen, även om man inte har haft metall mot dessa delar.
Jag tyckte också det var konstigt att jag har fått såna här utslag först nu, efter att haft armbandsur på handleden i stort sett konstant sedan jag fick min första klocka av mina föräldrar nångång i början av 90-talet. Den födelsedagen firades i marstrand minns jag f.ö.
Min hypotes om att det kanske var en hudåkomma som heter Lichen Ruber Planus trodde han inte på eftersom han menade att såna utslag ser annorlunda ut.

Kanske var det läkarens sätt att prata, eller hans trevliga leende, eller nåt helt annat. Nånting var det iallafall som gjorde att han till slut lyckades övertyga mig om att det antagligen var utslag orsakade av min klocka som jag har på mina handleder. Han skrev ut recept på nån sorts kräm som är snäppet starkare än den jag testat innan.
På bipacksedeln till denna står det att krämen används ”för behandling av akuta och kroniska eksem och psoriasis” och ”vätskande hudsjukdomar samt hudsjukdomar i hårbevuxna regioner.” Ehm.. låter inte direkt bekant, men vad vet jag, experten har ju talat.

Skrivet av i Funderingar |

Kommentera »


Björns hemsida 2010 | Tema: Aeros 2.0 delvis av TheBuckmaker.com