feb
27
2012

Nattliga språkfunderingar

Jag vill inte påstå att jag pratar flytande tyska, men varenda gång jag blir tvungen att prata tyska, t.ex. när jag pratar med en icke engelsktalig kollega, så blir jag lite överraskad över hur lätt tyskan faktiskt flyter på. Men dock är den här fåniga Österrikiska dialekten riktigt knepig att förstå sig på. Ju längre upp från Tyskland person kommer, ju lättare är det att förstå och kommunicera med honom/henne. Speciellt området kring Hannover har jag börjat ana. Men den Österrikiska dialekten från t.ex. Tyrol. Damn, den är inte att leka med. Det låter som om deras tunga bara ligger där i deras mun, utan att sitta fast med nåt.
Det är lite mer än tre veckor kvar tills jag ska påbörja min tyska-kurs, och eftersom den trots allt genomförs här I Graz, så får man ju hoppas på att dom kan ge en några bra tips på hur fasen man ska göra för att bli bättre på att förstå denna här attans Österrikiska dialekten.

Kanske, bara kanske, är det väder nog att ta cykeln till jobbet imån bitti. Våren har just satt sina klor i Graz, och snart är resten av den här med!

Men nu, sova.

Skrivet av i Funderingar |

Kommentera »


Björns hemsida 2010 | Tema: Aeros 2.0 delvis av TheBuckmaker.com